Stress og fast nattevagt – god kombi?

Stress og nattevagt

Da jeg opsagde min stilling som sygeplejerske på et hospital, var det for at mine rutiner kunne blive stabiliseret. For at undgå skiftende arbejdstider. For at få det bedre psykisk og mindske risikoen for at gå ned med stress.
Mit nye arbejde er noget helt andet. Og nu er jeg fast nattevagt.

OBS stress

Sådan lød det, da jeg var ansat på hospitalet. Jeg var så tæt på at gå ned med stress. Jeg troede virkelig på at jeg nok skulle klare den, at jeg var stærk nok til ikke at gå ned med stress. Men den rammer. Og den rammer hårdt.
Heldigvis havde jeg muligheden for at skifte arbejde og så endda til en stilling UDEN skiftende arbejdstider. Nu måtte jeg selv vælge hvad jeg ville og jeg vil gerne være fast nattevagt.

Jeg kan mærke en helt anden ro nu. Jeg er ikke længere i OBS stress gruppen. Jeg har det godt (så godt man nu engang kan med skizofreni og hård medicin).

“Var nattevagterne ikke skyld i stress på arbejdspladsen?”

Dette spørgsmål har jeg ofte fået, siden jeg stoppede på hospitalet og blev fast nattevagt. Og det er sgu relevant nok! For de fleste sygeplejersker synes at nattevagterne er svære og det kan jeg godt forstå.
Du sidder bare der og holder øje med folk der sover, uden at holde dig i gang med andet end måske en serie. Ej – så let er det heller ikke at sidde nattevagt, men natten er ikke ligeså hektisk som dagen kan være.

Det var faktisk mest aftenvagterne der kørte mig ned. Jeg kunne slet ikke fungere i en aftenvagt, ej hellere i dagene op til. Selve dagen kunne være ekstremt hård at komme igennem, og så var der selve vagten – dén var sgu hård.
Én dag senere og så skulle jeg i dagvagt igen. Jeg kunne slet ikke holde til det og hatten af for alle de sygeplejersker der kan holde til det. Kæmpe respekt herfra!

Så derfor valgte jeg fast nattevagt. Jeg kan være mig selv, jeg behøver ikke snakke med nogen, jeg kan sidde i mit eget tøj, se en serie, blogge, snack’e. Selvfølgelig er der et kæmpe ansvar, når man sådan står alene med en borger midt om natten, men jeg trives godt i det ansvar. Jeg føler mig sikker i mit arbejde, sikker i min kunnen og jeg er glad for at jeg er i netop dette arbejde. For her trives jeg. Her skal jeg ikke omstille mig hele tiden. Jeg ved at jeg skal være i nattevagt hver gang jeg skal arbejde og det er fucking skønt.

Min uniform

Nogle gange kan jeg savne min hvide uniform. At svare telefonen og sige “Herlev Hospital – sygplejerske Viktoría”. Mit røde ID-kort, hvor min titel er tydelig.

Jeg kan godt savne min uniform. Måske jeg trækker i det hvide tøj igen en dag. En dag når min psyke kan holde til den barske hverdag som somatisk sygeplejerske. En dag hvor jeg kan holde til skiftende arbejdstider. En dag jeg har fundet MIT speciale.

Åh ja – mulighederne er uendelige.
Og lige netop derfor, er én af grundene til hvorfor jeg elsker min titel.
S Y G E P L E J E R S K E

Kæmpe knus, klem og klap i måsen
// VIKTORIAGUDRUN

I kan følge med på facebook og instagram, hvor jeg poster nye indlæg og laver skide sjove stories.

2 Replies to “Stress og fast nattevagt – god kombi?”

  1. […] at sidde en time eller to og arbejde på bloggen. Fornuftigt synes jeg! Jeg kunne gøre det i mine nattevagter, men dér har jeg bare mere lyst til at sidde og glo film og squatte, […]

  2. […] jeg har startet nyt job – igen. Jeg kan nu kalde mig selv for psykiatrisk sygeplejerske og det går helt fantastisk. Jeg har […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.