Jeg har brug for “mig-tid”

Mg-tid

Er det okay? At sige dette når man er blevet mor?

Mig-tid

Det er ikke fordi jeg ikke kan hygge mig med Jónathan. Det er ikke fordi jeg ikke kan være mig selv, når jeg er sammen med mit smukke barn. Det er bare ikke det samme. Og det er ikke det samme, fordi jeg kan ikke rigtig falde til ro, på samme måde som når jeg er alene. Man er altid på, når man er mor. Du skal altid svare på spørgsmål, komme når du bliver kaldt på, lave mad, rydde op, vaske tøj, slæbe på 18kg, trøste, snakke og yde al den omsorg du kan.

Alle mødre kender det. Man mangler lidt “mig-tid”, lidt tid til at gøre de ting der gør moren glad. Fylde op på overskuddet, fylde lidt op på omsorgs-tanken og bare slappe af. Hvordan du bedst muligt slapper af, er en helt anden ting. For det er jo så forskelligt hvordan vi hver især slapper bedst af.

Nu skal du lige slappe af

Ej, vel? Det kan man ikke bare sige. Når Tue fortæller mig: “Nu er du jo bare hjemme i morgen, så kan du slappe lidt af inden du henter bissen,” ja det er jo ikke bare lige at slappe af, når man får besked på det. Der er jo så mange ting i hjemmet der lige skal overstås, inden man sætter sig og slapper af.

Faktisk slapper jeg bedst af, når Jónathan er hjemme og sover lur. Mærkeligt nok. Jeg tror det er fordi jeg så er tvunget til at være lidt stille, samtidigt med at jeg føler at jeg er en god mor. Altså fordi jeg lader Jónathan blive hjemme fra vuggestue. Fucked, ikke? For man er sgu da en god mor uanset om man sender ungen i vugger eller ej. Jeg føler mig bare ofte som en dårlig mor, når jeg rent faktisk har fri på en hverdag og sender ham i vugger alligevel. Jeg har bare brug for at være mig selv nogle gange. Det kan jeg ikke på samme måde, når han er hjemme.

Slappe-tips

Jeg har valgt at skrive lidt ned, hvordan jeg bedst muligt slapper af:

 • Strikke (helt ny hobby hos mig)
 • Onani (ja – jeg slapper godt af efter lidt hygge-onani)
 • Syng (selvom det lyder dårligt, så skrig dig afslappet)
 • Skriv dagbog (lidt ligesom jeg gør med bloggen her)
 • Øv dig i at lægge en flawless make-up
 • Ansigtsmasker (find frem til den der virker bedst på dig)

Det vigtigste er, at ikke have nogle høje krav til sig selv. Du skal kunne være helt dig selv og bare nyde at være alene. Det kan være så svært at nyde ensomheden, især hvis der ovenikøbet er lidt dårlig samvittighed over at være alene (du som mor, ved hvad jeg mener). Men det er så vigtigt at lære, hvordan man nyder ensomheden og det har jeg fandme svært ved –> øvelse gør mester!

Selvfølgelig er det OK!

Selvfølgelig er det okay at sige man har brug for mig-tid – også når man er mor. Det næste er jo at finde ud af hvad man gerne vil bruge den mig-tid på og dén er straks værre, haha.

Inden jeg begyndte at strikke og rent faktisk kunne klemme 5-minutters mig-tid ind i en hektisk hverdag, syntes jeg at den bedste mig-tid jeg kunne have, var by-ture. Altså jeg nyder stadig en god by-tur i ny og næ, det er bare ikke det jeg stræber efter når jeg har brug for at være mig selv.

NYD DIG KVINDE!

Kæmpe knus, klem og klap i måsen
// VIKTORIAGUDRUN

I kan følge med på facebook og instagram, hvor jeg poster nye indlæg og laver skide sjove stories.

2 Replies to “Jeg har brug for “mig-tid””

 1. Det er SÅ okay at sige man har brug for mig tid! Også selvom det så betyder at sende sit guld i institutionen selvom man selv har fri! For så har jeg i hver falde erfaret at så spurter jeg rundt i to timer og får styr på alt og resten af den feder jeg den på sofaen 🙌
  Jeg ville så gerne sige ” jeg slapper bedst af ved en at løbe en freaking maraton” men sådan er det altså bare ikke 😅

  1. viktoriagudrun siger: Svar

   Jeg tror det er få mennesker der slapper af, ved at løbe marathon hahaha 😀

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.