Hvordan håndterer jeg mine stemmer?

Stemmer

Hvordan har du kunne håndtere de andre stemmer, som du kender? Ift. at være mor, kæreste, studerende samt på arbejdsmarkedet? Det at holde dem på afstand.

Dette spørgsmål fik jeg til mit tidligere indlæg, som du kan læse lige her, og jeg synes at de burde få et indlæg for sig – så god læselyst til dig <3

Håndtering af stemmer

En ting jeg synes er vigtig at få afklaret, som jeg måske har nævnt før, er at jeg troede alle tænkte som jeg. Jeg vidste ikke at det var “unormalt” at have rigtig mange stemmer, og at disse stemmer bestemte mine handlinger. Jeg troede alle tænkte på selvmord, selvskade og havde en selvdestruktiv adfærd. Det er først da jeg begynder min udredning, som du kan læse om her, at jeg fik at vide jeg ikke tænkte som de fleste andre gør.

Så derfor har jeg vel altid haft mine egne strategier. I ungdommen (inden jeg blev mor), var det altid den selvdestruktive adfærd, der hjalp mig igennem dagene. Druk, stoffer, sex – it was all there.
Prøv at forestille jer, at der altid sidder en kælling på din skulder og fortæller dig at nu skal du skære i dig selv. For ellers får du det jo ikke bedre. En stemme der fortæller dig at nu skal du rejse dig op og gå hen til den nærmeste hovedvej. En stemme der fortæller dig at du skal være din kæreste utro, for han forlader dig alligevel og hader dig. En stemme der kun vil dig ondt.

Jeg ved ikke hvordan jeg har håndteret stemmerne. Jeg har levet med dem, fordi jeg troede det var det alle gjorde.

At være mor, kæreste og have stemmer

Fuck det er svært, kan jeg godt lige sige. For nogle gange fortæller stemmerne mig at jeg skal genere Jónathan. At jeg skal ….. jeg har ikke lyst til at fortælle det, faktisk. Det gør for ondt.
Men jeg VED hvad jeg ikke skal gøre. Jeg ved det bare. Min kærlighed til Jónathan er stærkere end mine stemmer – heldigvis. Jeg ved at der er mange med skizofreni, der ikke kan stoppe stemmerne og jeg føler mig så heldig, at have de mestringsstrategier (som jeg ikke ved hvad er), der hjælper mig igennem de svære stemmer og dem som siger jeg skal genere Jónathan.

Mit bæger kan hurtigt flyde over. Især hvis vi har været ude en hel dag, omkring mennesker, presset over jobskift, eller hvad fanden det nu kan være. Men jeg tror ikke jeg er så meget ud over det normale, hvad det angår.
Engang imellem kan jeg godt hæve stemmen – og det er også okay. Jeg bliver ikke en dårligere mor af den grund. Mit bæger må bare være fyldt. Men så sover vi og alt er godt igen dagen efter.

Stemmer
Mit lille mirakel og jeg <3

#TUELIV

Ja, at være Tue, når jeg har det skidt, er sikkert ikke så sjovt. For når jeg er virkelig nede, kan jeg mærke på Tue at han bare for alt i verden gerne vil tage min smerte. Bare lidt af den.
Når jeg får flashbacks og fortæller ham om brudstykker af min barndom, bliver han helt stille. For hvad skal man lige sige? “Ja, det var sku ikke for godt, hva’?”
Ja, hvad skal man egentligt sige?

Vi snakker faktisk ikke så meget om mine stemmer eller min skizofreni. Men Tue har før sagt, at hvis jeg begynder at selvskade, som fx cutting, igen, så vil han ikke være sammen med mig. Og det kan jeg faktisk godt forstå.

At holde stemmer på afstand på arbejdet

Nu har jeg jo skiftet arbejde. Jeg er blevet psykiatrisk sygeplejerske og arbejder med unge mennesker som har det som mig. Er det ikke lidt spøjst?

Men det er faktisk nemt nok, når jeg er på arbejde. Mit fokus er jo slet ikke på mig selv og jeg ser de her unge som har brug for den omsorg jeg aldrig selv fik dengang. Jeg er ret god til at adskille min egen lidelse og ikke lade mig påvirke af de unges adfærd.

Der er selvfølgelig nogle ting, der godt kan trigge mig, men jeg lader det simpelthen ikke påvirke mig. Nogle dage er sværere end andre, men så er det heldigt at jeg har min egen behandler, der hellere end gerne vil guide mig igennem de svære dage.Kæmpe knus, klem og klap i måsen
// VIKTORIAGUDRUN

I kan følge med på facebook og instagram, hvor jeg poster billeder fra min hverdag og laver skide sjove stories.

2 Replies to “Hvordan håndterer jeg mine stemmer?”

  1. Du gør det så godt, smukke!

    Spændende at følge med i din skildring af livet med stemmer.

    1. viktoriagudrun siger: Svar

      Tak ❤❤

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.