De gode minder fra barndommen

Gode minder

Ofte, når man kæmper med PTSD, kan man glemme de gode barndomsminder i et virvar af flashbacks og skamfølelse. Men jeg har bestemt også nogle gode minder og ét af disse minder, er noget jeg sætter pris på at kunne huske.

De gode minder

Noget jeg faktisk havde glemt, som normale mennesker glemmer – ikke PTSD-glemt, var de mange strand-ture min mor tog mig og min søster på. Hver sommer, var vi næsten ugentligt på stranden. Fuck hvor var det hyggeligt. Det var gratis, sjovt og fik sommer-dagene til at flyve af sted!

Min mor var altid god til at tage os med på stranden og disse minder er nogle af de dejligste jeg har. For det er noget jeg vil føre videre. Noget jeg vil huske at gøre med Jónathan om sommeren. Det kan måske virke som en lille ting, men for mig er de her strand-ture kæmpe. For mig handler sommeren om at være sammen og at være glade. Dengang jeg var lille, var vi sammen og glade på stranden. Vi var alle glade.

Jeg kan huske hvordan mine mostre også tog med på stranden, så fætre og kusiner var samlet. Jeg kan huske hvordan min mor holdt et håndklæde op, så vi kunne skifte over i badetøj – halvt inde og halvt ude af bilen. Det var sgu sjovt.

Sommeren 2018

1998, var året vi flyttede til Danmark og nu, 20 år senere, kan jeg tage mit eget barn med på stranden.

Jeg havde så dårlig samvittighed, da det begyndte at blive varmt udenfor og jeg ikke havde tid til at tage Jónathan med på stranden. Jeg sad sågar og begyndte at små-tude foran kære svigermor. Jeg følte mig som en elendig mor, fordi jeg ikke havde haft tid til at tage mit barn med på stranden.
Midt i flytterodet og bare dage før min afsluttende bachelor-eksamen var jeg i komplet krise, over ikke at have tiden til at give min dreng de samme gode oplevelser jeg havde for 20 år siden.

Men i juli 2018, tog vi på stranden. Som alle andre børn – var Jónathan fucking vild med at være i vandet. Han stoppede ikke med at smile, skrige, grine og snakke mens vi var der.

Gode minder
Glad mor – vild dreng

Vi var på stranden i lidt over en time og Jónathan var så fucking nem. Han ville ikke så gerne soppe selv, men syntes det var fantastisk at løbe med bar diller på stranden. Han fik sig endda nogle nye venner (bare rolig – det var også nøgne unger).

Min udadvendte skat <3

Hvad skal vi huske at have med på stranden næste gang?

  1. Mere vand!
  2. Flere håndklæder.
  3. VANDMELON – det havde været fucking lækkert.
  4. Chips ….
  5. Sodavand (til moar).

Jeg havde selvfølgelig givet Jónathan sin UV-dragt på hjemmefra, men da vi ankom til stranden, lagde jeg mærke til at alle de andre børn, var i deres fødselsdags-dragt.

Gode minder
Min lille blogger-dreng, med sit lille blogger-pose.

Min dreng skulle fandme ikke snydes for lidt offentlig nøgenhed.

Gode minder
Numsen bar og intens samtale med Martin!

UV-dragten kommer ikke med næste gang, men derimod lidt flere bleer. For Jónathan nåede fandme både at skide og pisse igennem de to jeg havde med. Puha Bisse – godt vi ikke har langt hjem.

Da vi så kom hjem, gik der ikke mere end 15 minutter og så sov Jónathan ellers en god lur på 3 timer. Han sover normalt 1-2 timer herhjemme, så de 3 timer, hvor jeg kunne ligge ude og sole mig, var helt fantastiske. Det er som om jeg slapper bedre af når han er hjemme og sover, end hvis jeg brugte en fridag på at slappe af, og han i vugger. Det er bare ikke det samme.

Kæmpe knus, klem og klap i måsen
// VIKTORIAGUDRUN

I kan følge med på facebook og instagram, hvor jeg poster nye indlæg og laver skide sjove stories.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.